miercuri, 11 ianuarie 2012

6 povesti incredibile din sport care te vor face sa crezi in blesteme!

Fanii sunt de cele mai multe ori superstitiosi si pe buna dreptate. Realitatea ne arata ca unele echipe pur si simplu NU au noroc! 
Blestemul orasului schimbat
Patronul Stelei a amenintat la fiecare scandal cu suporterii ca va muta echipa din Bucuresti. N-ar fi fost primul, americanii si-au facut un obicei din asta, doar ca pentru unii a insemnat dezastru. 17 titluri castigase echipa de baseball New York Giants inainte sa se mute in San Francisco in 1957. De-atunci n-au mai castigat niciun titlu, desi au jucat 3 finale.


Ca situatia sa fie si mai bizara, la doua din finalele ratate, Gigantii au fost loviti si de natura. O furtuna tropicala a intarziat finala din 62, pentru ca in 89 un urias cutremur sa distruga o parte din San Francisco, inclusiv stadionul echipei.
Jucatorul dat afara pentru ca era "trecut"
Dinamo l-a dat pe Niculescu la Cluj pentru ca nu mai avea loc pentru el in echipa. Borcea ar trebui sa spere ca Niculescu nu i-a blestemat, asa cum a facut Bobby Lane, un jucator de fotbal american. Intre 1950 si 1958, Lane a reusit aproape de unul singur sa aduca 3 titluri celor de la Detroit Lions. In 58 a fost insa vandut, pentru ca nu mai era in varful formei. "Va urez sa nu mai castigati nimic timp de 50 de ani" a spus Lane si asa a fost. In urmatoarea jumatate de secol, Leii n-au mai reusit NIMIC.
Apogeul a fost chiar in al 50-lea an al blestemului, cand leii au pierdut TOATE cele 16 meciuri jucate.
Canadienii au interzis la trofee
In 1993, Montreal Canadiens au castigat liga nationala de hochei dupa ce s-au legat de modul in care era confectionata crosa unui adversar. Atat de tare i-au suparat pe americani prin obsesia pentru detalii, incat de-atunci nicio echipa din Canada n-a mai castigat Cupa Stanley, desi au ajuns de patru ori in finala impotriva unei echipe din SUA.
Culmea blestemului e ca in 1995 o echipa din Canada s-a mutat in Statele Unite. Rezultatul? In sezonul urmator au castigat trofeul!
Cel mai bun jucator devenit vedeta la Hollywood
Cand echipa se numeste Browns, iar jucatorul vedeta se numeste tot Brown, succesul e garantat. Doar ca Jim Brown a decis sa paraseasca echipa de fotbal Cleveland Browns pentru a juca intr-un film. Pentru ca patronii nu i-au permis sa faca asta, Brown s-a retras din activitate. De-atunci, Cleveland Browns n-a mai jucat nici macar o finala de Super Bowl, castigand doar 6 meciuri din play-off.
Vi se pare putin? In 1996 intreaga echipa s-a mutat in Baltimore sub un nou nume, cu noi culori. In 2000, in aceeasi formula au castigat SuperBowl-ul! Echipa formata in locul liber de la Cleveland Browns s-a scufundat in acelasi blestem al obscuritatii.
Australia - echipa ce n-a ajuns la Mondiale din motive de Voodoo!
In 1970, Australienii au incercat sa se califice la Mondial folosind un preot Voodoo. Acesta a ingropat oase langa fiecare bara a portilor de pe teren, iar tactica a functionat, Australia castigand fara probleme primul meci. Pentru ca n-au avut insa bani sa plateasca "factura", preotul Voodoo a intors blestemul asupra "cangurilor", care nu s-au mai calificat timp de 32 de ani la un Campionat Mondial. Povestea a fost confirmata si de unul dintre jucatorii de-atunci au Australiei.
In 2004, un specialist in documentare din Australia a plecat in Africa pentru a realiza un reportaj despre blestem. A descoperit ca preotul initial murise, dar a gasit un altul care sa-l ajute. John Safran a povestit cum au sacrificat un pui de gaina exact pe terenul pe care se facuse initial prima vraja, ca parte a unui ritual mai larg. Efectul? 2 ani mai tarziu, Australia se califica la Cupa Mondiala!
Capra nu sfinteste locul
Cel mai cunoscut blestem din sport este fara indoiala al celor de la Chicago Cubs, echipa cu cea mai mare perioada trecuta de la ultimul trofeu castigat.
In finala sezonului din 1945, William Sianis si-a dorit ca meciul sa fie vazut si de capra sa. Atat de mult si-a dorit asta, incat i-a cumparat si bilet de 7 dolari, la loja. Cei doi au fost insa evacuati, pentru ca mirosul de la capra ii deranja pe ceilalti spectatori.
Imediat, Sianis a trimis o scrisoare prin care a blestemat Chicago Cubs sa nu mai castige niciun trofeu si asa a fost. Desi era echipa cu cele mai multe victorii din campionat, Cubs s-a prabusit imediat dupa sezonul din 1945. Au mai ajuns doar de doua ori in finala, au condus cu 2-0 si respectiv 3-0, doar pentru a pierde apoi toate meciurile!
Atat de disperati au ajuns fanii incat au adus capre pe teren, le-au agatat de statui de prin oras, au facut pace cu fiul lui William Sianis. Nimic n-a functionat, iar Cubs ramane cea mai blestemata echipa din sport.


Vineri 13 - legendele celei mai negre zi din an



Vineri 13 e o superstitie atat de dezvoltata, incat s-a gasit inclusiv un termen pentru cei care se tem de aceasta data. Unul impronuntabil ce-i drept, pentru ca fobia se numeste paraskevidekatriaphobia.

LEGENDE: Daca 13 persoane stau la masa impreuna, una dintre ele va muri in mai putin de un an. Turcii urasc atat de mult numarul 13 incat l-au scos aproape din vocabular. Multe orase nu au o strada cu numarul 13 sau un bulevard c unumarul 13. Sunt si cladiri ce au sarit cu numerotarea peste etajul al 13-lea.

Se spune ca daca ai 13 litere in nume, vei avea norocul Diavolului - Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy sau Albert de Salvo, toti criminali in serie si toti cu 13 litere in nume.
Originea superstitiei fata de numarul 13 este incerta, ba mai mult, egiptenii si chinezii considerau numarul ca unul norocos. In schimb, hindusii si vikingii se fereau mereu sa stea 13 oameni in aceeasi incapere, cu atat mai putin la aceeasi masa.

Atat in mitologia nordica, cat si in cea crestina apare o scena a unei mese cu 13 invitati. In varianta nordica, Loki, zeul inselaciunii si Hod, zeul orb al iernii l-au ucis la o asemenea reuniune pe Balder cel Bun, intruchiparea frumusetii si a bunatatii. Tot 13 au fost si la Cina cea de Taina, cu Iuda pe post de tradator.


In religia crestina, cele mai negre momente au avut loc intr-o vineri. Crucificarea lui Isus, marul oferit de Eva lui Adam, inceputul Potopului, distrugerea Templului lui Solomon si confuzia din Turnul Babel - toate s-au intamplat intr-o vineri.

LEGENDE: Niciodata sa nu-ti schimbi patul intr-o zi de vineri 13, vei avea cosmaruri. Daca iti tai unghiile intr-o vineri, o faci din tristete si suparare. Navele care pleaca din port vinerea au ghinion.

Ultima afirmatie e sustinuta de povestea navei HMS Vineri. Acum o suta de ani, guvernul Britanic s-a hotarit sa spulbere superstitia ca navele ce pleaca vineri au ghinion. O ambarcatiune a fost construita special si intitulata HMS Vineri. Au ales echipajul intr-o zi de vineri, au lansat-o la apa intr-o zi de vineri si l-au ales capitan pe Jim Friday (vineri). Prima calatorie a fost intr-o vineri si nimeni n-a mai vazut-o de atunci.

In Roma pagana, vineri era ziua executiilor.

Blestemul Templierilor. Romanul Codul lui Da Vinci vorbeste despre vineri 13 ca despre o zi cu conotatii negative ce provin dintr-o "catastrofa" de acum 700 de ani. Cavalerii Templieri, legendarul ordin al calugarilor razboinici, au fost arestati si torturati, dupa ce influenta lor devenise atat de mare incat regii vremurilor au considerat ca singura solutie este disparitia lor. Inceputa intr-o vineri 13, actiunea de reprimare a Templierilor a dus in urmatorii ani la executia a mai bine de 100 de persoane.


Compozitorul Gioachino Rossini se temea de numarul 13, asa cum se temea de ziua de vineri. Inconjurat de prieteni si familie, Rossini a murit in Noiembrie 1868, intr-o zi de vineri 13.

Cel mai cunoscut regizor si producator de filme thriller, Alfred Hitchcock s-a nascut intr-o zi de vineri 13. In mod ironic, daca ar fi trait 100 de ani, si-ar fi sarbatorit ziua tot intr-o zi de vineri 13.

Culmea, evenimentele majore au ocolit ziua de vineri 13, aproape orice alta zi a anului avand mai multe momente notabile. In 1972, echipa de rugby a Uruguay-ului a pierit intr-o zi de Vineri 13, cand avionul s-a zdrobit de Anzii Cordilieri, iar in 2006, o furtuna aparuta de nicaieri a pus orasul Buffalo la pamant.

Vineri 13 nu avea cum sa fie ocolita de Hollywood. Jason Voorhees este deja un personaj clasic al francizelor horror, fiind cunoscut drept ucigasul cu masca de hochei. 12 filme si numeroase carti au fost realizate sub aceasta franciza ce a contribuit la ideea ca vineri 13 este o zi blestemata.




Promovare Site - Top123.ro

Extraterestru, luat prin surprindere de zapada? Creatura misterioasa descoperita in Rusia! IMAGINI ULUITOARE

Filmare controversata postata pe internet, realizata in districtul Kabansky, Rusia. Cainele unui localnic a descoperit in zapada o creatura ciudata, care corespundea izbitor cu descrierea clasica a extraterestrilor. 
 Fiinta era moarta, iar unul dintre picioare fusese partial mancat, cel mai probabil de animalele salbatice sau chiar de cainele care a facut descoperirea.



Sursa articolului>>>


publicitate online




TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web


Promovare Site - Top123.ro