marți, 10 ianuarie 2012

Extraterestrii inspecteaza situatia de la Fukushima! OZN urias filmat deasupra reactorului nuclear/ VIDEO

Imagini tulburatoare, cu un obiect zburator bizar ca plutea deasupra reactorului nuclear de la Fukushima, au fost surprinse de camera unei televiziuni.


Toti cei care au vazut aceste imagini au ajuns la concluzia ca nu putea fi decat o nava extraterestra pentru ca oamenii nu s-ar fi aventurat sa se apropie atat de mult de o zona cu un nivel radioactiv periculos.
Imaginile, ce nu au fost editate, au fost filmate de o televiziune germana.
Sursa articolului>>>


OZN-uri la rastignirea lui Iisus - imagini incredibile pe o icoana veche de aproape o mie de ani!

O icoana dintr-o biserica sarbeasca naste si mai multe controverse legate de existenta extraterestrilor. Pictata in 1350, icoana prezinta doua nave in stanga si in dreapta crucii pe care era rastignit Iisus.
Cele doua nave par a fi intr-o cursa una dupa cealalta, iar prima este decorata cu o stema ce astazi este folosita pe avioanele din Serbia. Denumita simplu, "Rastignirea", pictura dateaza din secolul al 14-lea si a fost intre timp mutata din manastire intr-un muzeu.
Nu este insa singura pictura de acest profil. In galeriile din Florenta, Londra sau din Georgia se regasesc si alte picturi de sute de ani ce includ elemente similare.


Sursa articolului>>>




TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web

INFRICOSATOR! Tanara posedata de demoni, care a inspirat "Exorcizarea lui Emily Rose"! VIDEO

 A murit dupa un ritual de exorcizare si a inspirat doua filme care te fac sa simti fiori reci pe sira spinarii - "Exorcizarea lui Emily Rose" si "Requiem". Este vorba de Anneliese Michel, o tanara din Germania, de religie catolica, despre care s-a spus ca ar fi posedata de demoni. 
Suferintele fetei au fost considerate de medici drept grave afectiuni psihiatrice. Manifestarile au inceput pe cand fata avea doar 16 ani si au durat pana la moartea ei, sapte ani mai tarziu. Un ritual de exorcizare i-a provocat direct sau indirect moartea.

Ambii preoti care au tinut ritualul au fost condamnati pentru ucidere prin neglijenta. Desi initial autorizase exorcizarea, Biserica Romano Catolica si-a schimbat ulterior pozitia si a afirmat ca tanara suferea de o boala mentala.

Foarte multi oameni cred ca fata a fost cu adevarat posedata de demoni, iar mormantul ei este vizitat chiar si in zilele noastre de numerosi turisti.

Anneliese Michel
s-a nascut pe 21 septembrie 1951 si a decedat pe 1 iulie 1976. Oficial, ea a murit de foame si din cauza deshidratarii.

In 1969 a suferit primul atac epileptic. La scurt timp, a inceput sa aiba halucinatii in timp ce se ruga si a auzea voci care ii spuneau ca este "posedata". Inainte de 1973, Anneliese era deprimanta si se gandea la sinucidere. Comportamentul ei devenea din ce in ce mai bizar - isi sfasia hainele, manca paianjeni si carbune si isi bea propria urina.


Intre 1975 si 1976, ea a suferit 67 de sedinte de exorcizare - una sau doua in fiecare saptamana, cu o durata de pana la patru ore. In cele din urma, tanara a murit in somn. Cantarea doar 30 de kilograme. 


VIDEO: Iti merge mintea cand esti "rece" - o "fantoma" impinge o bere de pe masa!

Englezii din Gloucester jura ca au asistat la un fenomen paranormal - au vazut cum a cazut o bere de pe masa fara sa fie atinsa de nimeni. Camerele de supraveghere au surprins intreaga scena. 

Sean Moore si-a lasat pentru cateva clipe berea nesupravegheata in barul New Inn din Gloucester, Anglia. Dupa ce s-a intors cu spatele, halba barbatului a cazut de pe masa. "Masa e stabila, podeaua e dreapta, nu e nicio explicatie pentru ce s-a intamplat" spune patronul barului, care a mai trait evenimente paranormale in locatia peste care e proprietar.
Legenda spune ca acum cateva sute de ani doi copii au murit intr-un incendiu in casa transformata intre timp in bar. In locul unde a cazut era berea, cei doi copii erau leganati de dadaca lor.

Sursa articolului>>>




TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web

Copilul paranormal!Muta lucruri si aduce ploaia in casa cu puterea mintii(VIDEO)

E diavolul in persoana, spun plini de teama locuitorii unui sat din Maramures despre un copil de zece ani. De fiecare data cand baiatul intra intr-o incapere, din tavan incepe sa ploua. In casa, muta lucrurile cu puterea mintii si tot ce-i din sticla se sparge in jurul sau.
Satenii isi fac cruce si se opresc in loc sa se roage de fiecare data cand copilul le iese in cale.


De cateva zile, in casa in care locuieste baiatul de zece ani se intampla tot felul de lucruri ciudate. Pernele si televizorul ajung in mijlocul incaperilor, fara ca el sa le atinga, jura bunica si tatal copilului. Ca si cum n-ar fi de ajuns, de-ndata ce baiatul intra in vreo camera, de pe tavan incepe sa se scurga apa, desi afara e soare si cer senin.


Localnicii din Rona de Jos n-au nicio explicatie, desi au vazut cu ochii lor ce poate face copilul. Cred ca la mijloc ar putea fi un blestem si sunt gata sa se roage cu totii, ca baiatul sa scape de sub povara acestuia. Mama lui e in strainatate la lucru, dar a aflat ce se intampla cu fiul ei si urmeaza sa vina cat poate de repede acasa.

Sursa articolului>>>


Fenomene paranormale in Bucegi

Nimeni nu poate explica de ce pe crestele Bucegilor se inregistreaza un nivel foarte mare al radiatiilor.Există tot felul de întrebări care raman insa fara raspunsuri. Cercetarile sporadice de pana acum n-au dezlegat toate aceste mistere. Raman in "picioare" doar legendele care spun ca Bucegiul a fost un urias sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului roman.


Stam de vorba cu "muntomanii" intalniti la refugiul salvamont de la Varful Omu. Oameni impatimiti de munte, asa au fost porecliti. Ei stiu toate traseele din Bucegi. Auzim de mai multe creste ale muntilor, precum Doamnele, Omu si Batrana. Ar exista niste energii deosebite. Turistii vorbesc despre vindecari miraculoase ale celor care au trecut pe acolo. Daca oamenii aveau o boala anume. Pentru niste bucuresteni ca noi, putin familiarizati cu zona, pare ceva greu de crezut. In fine, il cunoastem si pe specialistul de la statia meteorologica Varful Omu, Gheorghe Porancea. Alt impatimit al muntilor, pentru ca de 21 de ani munceste la statia meteo si este pe deasupra si salvamontist. "Eu am insotit cu ani in urma o echipa de cercetare in Bucegi. Au fost facute masuratori radestezice pe Varful Bucura. S-a constatat o intensitate extraordinara a radiatiilor. Cert e ca eu nu pot sa stau mult timp departe de munte. De cate ori urc aici, simt ca ma incarc de energie. E ceva deosebit aici", ne spune interlocutorul nostru.
"Triunghiul de aur" al Daciei
De aici intram pe teritoriul legendelor. Se spune ca Muntii Carpati ar fi strabatuti de tuneluri lungi de sute de kilometri. Nimeni nu poate spune daca au fost facute de mana omului sau de forta naturii. Asemenea caverne uriase ar exista si in Bucegi. Iar acele campuri de forta pot sa marcheze chiar linia subterana a tunelurilor. Se vorbeste si despre faptul ca pe Varful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, asa cum au mai fost si pe alte creste ale muntilor, in Retezat si Ceahlau,
formandu-se astfel un urias triunghi carpatic intre cele trei puncte. Este asa-numitul "triunghi de aur" al Daciei. Istoricii nu s-au pus inca de acord asupra muntelui sacru al dacilor. Acesta ar fi fost Bucegiul sau Ceahlaul.
"Zona nemuririi"
Aflam si despre primele cercetari facute in Bucegi, inca din 1927, mai precis in partea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, intr-o zona cunoscuta sub numele de "sapte izvoare". Misterele muntelui se impletesc cu anumite certitudini. Se spune ca aici venea Zamolxe, zeul dacilor, sa bea apa. Dacii i-au spus "zona nemuririi". Simbolul celor sapte izvoare era incrustat nu numai pe scuturile dacilor, dar se gaseste si pe Columna lui Traian. Chiar in acest loc din Bucegi exista un izvor a carui apa este cea mai pura din lume. in perioada 1927-1935, aici s-au facut studii atat de catre cercetatorii romani, cat si de cei francezi. Oamenii de stiinta au aratat ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, un fapt unic in lume. Alte cercetari au fost realizate in anii 80. Specialistii au constatat ca izvorul se "alimenteaza" dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munti! Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda. Toate aceste informatii au fost secretizate de autoritatile comuniste.
Cutremur de o luna
De neclintit par a fi Muntii Bucegi, cand ii privesti de departe. Dar acest masiv s-a cutremurat timp de o luna, in 1993. Doar pe parcursul lui august. Au fost cateva sute de cutremure atunci. Erau si cate zece miscari telurice intr-o zi. De intensitate mica. Cel mult cinci grade pe scara Richter. Prima oara am aflat despre acel femomen tot de la tehnicianul statiei meteo de la Varful Omu. "Devenisera deja obisnuinta. Zilnic se cutremurau Bucegii. Aici, la 2.505 metri altitudine, la statia meteo, simteam mai tare cutremurele decat la baza muntelui. Au fost doar niste crapaturi in peretii refugiului salvamont de la Omu. Atat. Apoi cutremurele au incetat brusc. De atunci n-au mai fost", am aflat de la Gheorghe Porancea. Statia meteo de la Omu n-a avut de suferit. E o cladire solida, cu peretii de un metru grosime, bine infipta in stanca
muntelui. Cabanele din Bucegi au ramas in picioare. Nici caderi de bolovani n-au fost. Nu au fost pagube materiale nici la baza muntelui, in Busteni.
Bubuituri din pamant
Cunoscatorii ne-au spus ca ar fi bine sa stam de vorba cu un inginer geolog, Traian Trufin, care are o teorie despre aceste cutremure din Bucegi. Omul locuieste in Busteni din 1991. A lucrat in domeniul sau timp de 25 de ani. A lucrat si in mina ani buni. Acum ne-a spus ce crede el despre acel fenomen, pe care nu numai ca l-a trait, dar l-a si "prelucrat" ca specialist. "Cutremurele au fost ciudate. Si asta pentru ca Muntii Bucegi au in structura lor calcare si conglomerate. Este
o zona stabila din punct de vedere geologic. De aceea e anormal sa avem aici cutremure", ne-a spus omul nostru. Chiar si modul in care se produceau cutremurele a starnit curiozitatea specialistului. "Se auzea mai intai o bubuitura sub pamant, apoi simteai cutremurul. Parca s-ar fi surpat ceva in adancuri. Am lucrat in mina si acolo se auzeau asemenea bubuituri, aceeasi miscare haotica a pamantului, care nu are nici o legatura cu o miscare seismica", auzim noi.
Dar au fost si alte ciudatenii in perioada cutremurelor. Fenomene intamplate la poalele muntelui, in orasul Busteni. "Eu cunosc vreo 50 de oameni care au avut insomnii atunci. ??n aer se simtea un miros ciudat, parca era gaz. E posibil ca acea emanatie de gaze sa fi provocat insomnia. Eu locuiam in acea perioada pe Strada Telecabinei si stiu ca multa lume de acolo
se plangea de insomnie", ne povesteste geologul.
In concluzie, Traian Trufin sustine ca legenda potrivit careia Muntii Bucegi ar fi strabatuti de uriase culoare subterane nu trebuie exclusa. "Fenomenele ciudate din Muntii Bucegi si legendele locului nu sunt doar povesti. Exista ceva care ne este absolut necunoscut. Eu propun organizarea unei expeditii stiintifice in Bucegi. O echipa multidisciplinara formata din chimisti, biologi, fizicieni, chiar si para-psihologi, care sa studieze in amanunt ceea ce se intampla aici. Din pacate, pana acum nimeni nu a facut asemenea cercetari care sa acopere intregul masiv", ne-a spus gazda noastra.
Ce spun specialistii
Despre seria de cutremure din Bucegi am discutat si cu directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian. Acesta a admis faptul ca "secventa" cutremurelor din Bucegi a fost surprinzator de mare chiar si pentru specialistii din domeniu. Dar este sustinuta ideea unor miscari seismice, nu de alta natura. Au fost cutremure crustale. Asta inseamna de mica adancime, de pana la 15 kilometri. Se admite si faptul ca in Bucegi au fost cateva sute de
cutremure in 1993. "Este posibil ca aceste cutremure sa fi aparut tocmai din cauza faptului ca Muntii Bucegi se afla in apropierea Vrancei, o cunoscuta zona seismica. Dar este greu de explicat de ce in ultimii zece ani in Bucegi nu a mai fost nici o miscare seismica. Secventa aceasta de cutremure din Bucegi, din 1993, este unica pe teritoriul Romaniei", ne-a spus
seismologul. Important este ca s-au facut studii in Bucegi, dupa acea lunga serie de cutremure, dar ramane inca un mister in privinta cauzelor pentru care un intreg masiv muntos s-a clatinat timp de o luna. "Se incearca o interpretare a studiilor facute in zona. Dar problemele nu sunt inca elucidate", a admis omul de stiinta.

Fantoma unei fetite moarte intr-un orfelinat din epoca victoriana, vazuta intr-un magazin din Anglia(VIDEO)

Inregistrarea facuta intr-un magazin de electronice din Marea Britanie a creat o adevarata controversa pe internet. In imagini se poate vedea silueta unei femei, care se uita direct in camerele de supraveghere.

Angajatii nu stiu cum sa explice prezenta, mai ales ca magazinul era inchis la acea ora.
Magazinul a fost construit pe locul unui fost orfelinat din Epoca Victoriana, iar multa lume crede ca femeia reprezinta spiritul ratacit al uneia dintre fetitele care au murit in acel camin.
Imaginile nu sunt prelucrate in niciun fel. Ele au fost examinate de experti. Acestia nu au gasit niciun raspuns plauzibil pentru ceea ce se vede pe inregistrare”,a declarat un reprezentant al magazinului.
Am decis sa facem imaginile publice pentru ca lumea sa isi dea cu parerea. Inca nu stiu ce sa cred. Este ireal”, a declarat cel care a gasit inregistrarea.

Sursa articolului>>>






TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web

Fantoma din magazin, surprinsa de camerele de supraveghere(VIDEO)

Nu, nu este vorba de vreun infractor cu nume de cod „fantoma” si nici de vreun trucaj. Fenomenul aparent inexplicabil a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui Mall din Chile si, la o prima vedere, pare a fi cea mai clara imagine filmata a unei fantome.
Umbra cu o evidenta forma umana pare sa se deplaseze pe holuri, in timp ce oamenii trec pe langa ea fara sa observe absolut nimic. Pare un copil ce se iveste brusc din coltul din dreapta al magazinului (stanga imaginii - n.r.) si se indreapta catre una dintre usile de acces ale magazinului. Secventele filmate nu au mai mult de 36 de secunde, dar ele au facut deja inconjurul lumii dupa ce au fost postate pe internet. 

O mamica ce si-a filmat bebelusul a constatat cu stupoare ca pe inregistrare se auzea vocea unei fantome.(VIDEO)

O mamica ce si-a filmat bebelusul a constatat cu stupoare ca pe inregistrare se auzea vocea unei fantome .Sarah Mackessy se afla impreuna cu bebelusul ei intr-o rezervatie naturala, denumita Padurea Fermecata, in Tunbridge Wells.
Sarah si-a filmat copilul, in varsta de opt saptamani, in timp ce sotul se juca cu ceilalti doi copii ai familiei.
Cand acestia au ajuns acasa au privit cu totii imaginile filmate din ziua respectiva. Ei au ramas socati cand au auzit o voce inspaimantatoare ce spunea "I'm alive" (Traiesc!) in timp ce micutul se uita cu privirea fix catre camera de filmat.


"Cand am filmat bebelusul nu eram decat noi acolo, ceilalti oameni erau la distanta fata de noi. Nimeni nu a venit aproape", spune femeia.


"Vocea fantomatica se aude ca si cum s-ar fi aflat acolo, exact langa mine. Este clara si puternica", adauga aceasta.


Sarah si sotul ei au cautat pe internet un raspuns la ce li se intampla, insa nu au gasit nimic asemanator cu intamplarea lor.


Sarah nu are idee a cui voce ar putea fi cea "inregistrata". "Poate ca padurea chiar este fermecata", spune uimita mama copilului.


Casa bântuită de la Piatra-Olt

Legenda casei bântuite din localitatea Piatra-Olt a făcut înconjurul întregii Oltenii şi nu numai. O presupusă stafie care se arată trecătorilor la una dintre ferestrele etajului superior al imobilului a atras mai mulţi curioşi dornici de adrenalină şi senzaţii tari.
Cum intri în oraş, o casă mare şi impunătoare îţi atrage privirile. Încă de la prima vedere, totul  pare desprins din filmele horror. O casă în paragină, înnegrită de trecerea timpului, fară uşi şi ferestre, unele dintre ele zidite, cu tencuiala căzută şi acoperişul, sau ceea ce a mai rămas din el, fluturând în bătaia vântului. Cu un gard gros şi înalt de 2 metri din beton care împrejmuieşte terenul, sortit parcă să ţină loc de fortăreaţă ca nimeni să nu-i treacă pragul, iar cel care îndrăzneşte să se simtă ameninţat şi fără cale de scăpare. Scările şi pardoseala lipsesc cu desăvârşire, pereţii sunt mânjiţi cu mesaje lăsate de aventurieri, iar sub casă este construit un tunel care are o lungime de 5-600 m ce porneşte din beci şi iese dincolo de calea ferată. În imediata vecinătate se află un cimitir, lucru la fel de sinistru, fapt ce întăreşte şi mai mult strania poveste.
Conacul are peste 100 de ani vechime şi a aparţinut boieroaicei Miteasca, iar aceasta nu a fost căsătorită şi nu a avut urmaşi, averea fiindu-i lăsată moştenire de părinţi: 300 ha de teren arabil, 150 ha de pădure şi 30 ha de zăvoi. În 1947 a fost expropriată, apoi arestată, de atunci nu s-a mai ştiut nimic de ea.

Supoziţii, analize...
Un grup de tineri din Bănie a auzit de poveste de pe internet, ei au mers până acolo înarmaţi cu mult curaj şi au intrat în casă şi în beci. Au făcut glume şi au încercat să se sperie reciproc, dar la plecare, în lumina farurilor, se zărea o siluetă albicioasă. S-au urcat în maşină şi au plecat speriaţi spre Craiova. “Am fost de două ori acolo şi de fiecare dată am văzut ceva la geam, nu numai eu, ci şi prietena mea. E clar, casa e bântuită”, este de părere Ionuţ L.
“Cântă cucuvelele, dacă nu e locuită s-ar putea să fie bântuită. Mai e un conac în sat, al boierului Marian Ion, pe vremuri ministrul agriculturii, care a murit în puşcărie la Aiud. Despre moşia lui nu se spune nimic, deci trebuie să fie adevărat”, a afirmat Nenu Ion, un bătrân ce locuieşte în apropierea casei. Nea Ion nu este singurul care crede că locul este bântuit. “Eu am dormit aici în week-end, dar sincer mi-a fost frică să ies la toaletă, ce să mai zic de prietena mea care nu a dormit toată noaptea”, a declarat un tânăr care se afla în vizită la bunici.

Totul a pornit de la o glumă
Copiii din sat care veneau şi se jucau aici cunosc fiecare colţişor al casei şi se distrează copios când văd câte poveşti s-au ţesut în jurul conacului. Astfel, ei au hotărât să le dea o lecţie celor care mai cred în existenţa fantomelor şi a moroilor. “Am auzit şi noi de povestea casei, dar nu e nimic adevărat, au văzut că nu e luminată şi li s-a părut că e bântuită. Atunci am hotărât să le facem o farsă. Ne-am urcat în casă noaptea şi i-am speriat, am aprins lumânări şi am prins nişte ciori cărora le dădeam drumul când intra câte unul mai curajos. Singurul loc în care nu am reuşit să intrăm e tunelul, are un zid foarte gros şi nimeni nu a reuşit să îl dărâme până acum”, ne povesteşte Ionuţ V., din localitatea Piatra-Olt.
Gheorghe şi Maria Prisiceanu locuiesc chiar lângă aşa-zisa casă bântuită şi sunt de părere că imaginaţia tinerilor este mult prea bogată. Niciodată nu au auzit nimic ciudat şi nu au văzut nicio fantomă care să  le tulbure liniştea. Din contră, zi de zi sunt copii care se joacă pe terenul conacului, iar până în urmă cu 2-3 ani acolo erau birourile unei firme care se ocupa cu agricultura.
Părerile sunt împărţite despre înfiorătoarea clădire, dar până la o nouă descoperire a unui loc la fel de atractiv, legenda de la Piatra-Olt rămâne încă un mister.  




Castelul bantuit! Fantoma unei femei se tot arata de zeci de ani

Povestile cu fantome sunt cat se poate de reale! Asta cred englezii, dupa ce luni, in cotidianul The Sun, au aparut poze cu o prezenta fantomatica. Imaginile au fost suprinse la un castel considerat unul dintre cele mai bantuie locuri din Regat.
Este vorba despre Castelul Gwrych, iar cercetatorii cred ca prezenta este spectrul Contesei de Dundonald, Winifred. Aceasta ar fi mostenit proprietatea in anul 1894.
Localnicii din Abergele, North Wales, cred ca Winifred a fost indragostita de unul dintre ingrijitorii castelului, Bill Price. Dupa ce a murit, in 1924, s-ar fi intors din morti ca sa-l bantuie. Potrivit localnicilor, Bill gasea usa de la biblioteca deschisa, chiar daca o inchidea pe timpul noptii, ordinea obiectelor fiind in mod misterios schimbata.
In schimb, fotograful  Harry Moffitt, in varsta de 76 de ani, este convins ca fantoma este a unei servitoare care a murit pe proprietatea castelului dupa ce a cazut de pe cal. A mai vazut aparitia si in urma cu 60 de ani, cand a vizitat castelul.
Poza a fost facuta de directorul unei companii, Kevin Horkin, care nu a observat imediat fantoma aparuta langa o fereastra a castelului.
Podeaua de sub respectiva fereastra a putrezit in urma cu mai multi ani, asa ca este practic imposibil ca un om sa stea acolo.


Sat bântuit în România? Mai mulţi bărbaţi susţin că l-au văzut pe Satana

Oamenii din satul Râul Alb, judeţul Dâmboviţa, susţin că sunt în stare de şoc. Mai multe persoane povestesc că o batrână, venită parcă din altă lume, le ţine calea la miezul nopţii localnicilor. Reală sau nu, ,arătarea, a terorizat o întreagă comunitate.
Era o babă cu basma, slabă. Când mi-am revenit, am fugit de frică. Cred că era Satana?, povesteşte unul dintre săteni. Se pare că "babei" îi plac numai bărbaţii. Nici o femeie nu a văzut-o pe strania bătrână. Un alt sătean, însă, povesteşte despre întâlnirea cu aceasta: ?Era îmbrăcată într-o fustă neagră, lungă. Nu pot să-mi dau seama ce a fost...?



Get Adobe Flash player
Sursa articolului>>>

Cimitir londonez bântuit de vampiri

Locuitorii din zona colinei Hampstead Hill, aflată în nordul capitalei britanice, au fost terorizaţi doi ani de o apariţie nocturnă sângeroasă.
Pe tot parcursul anului 1970, paznicii Cimitirului Highgate au descoperit zeci de cadavre de câini şi pisici, golite de sânge. În aceeaşi perioadă, două adolescente care se întorceau noaptea târziu prin zonă au afirmat că au văzut morţi ridicându-se din morminte. Una dintre ele a suferit grave tulburări psihice după ce i s-a întâmplat. De atunci, mărturiile cu privire la apariţiile nocturne ale unor fiinţe ciudate pe timpul nopţii în cimitir s-au înmulţit ca număr, cea mai frecventă fiind o siluetă înaltă de doi metri care plutea printre cruci şi cavouri, relatează site-ul rip-paranormal.com.

Mort de import

Mediatizarea acestui fenomen a luat amploare, astfel că un cleric, reverendul Sean Manchester, a luat decizia de a-i pune capăt. Sarcofagul cel mai vizat că ar adăposti un vampir era unul adus tocmai din Turcia, în secolul al XVIII-lea, plasat într-un cavou dintr-o capelă a cimitirului. Încă de când a fost adus în Highgate, au existat zvonuri cu privire la „conţinutul“ periculos al sarcofagului.

Ritualul gândit de reverend avea două acte. Primul era intrarea sa în capelă, cu ajutorul rugăciunilor şi al unui crucifix. Următorul act ar fi constat în înfigerea unei ţepuşe în inima mortului. Dar cum legea britanică se opune mutilării persoanelor decedate, Sean Manchester s-a mulţumit doar să arunce usturoi în jurul sarcofagului şi să atârne crucifixul de el. La sfârşit, a zidit intrarea capelei. În ciuda măsurilor luate de reverend, psihoza creată de vampirul din Highgate nu s-a terminat.


Mai mult, a fost alimentată de două poloneze, care i-au povestit lui Sean Manchester că se simt vizitate în vis de vampir. Una dintre ele chiar avea pe gât urme de muşcătură în stilul caracteristic al acestor fiinţe.

Veghe prelungită

După mai bine de patru ani de adunat dovezi, reverendul a reluat investigaţiile, hotărât să pună capăt odată pentru totdeauna apariţiilor vampirului. Cercetările l-au dus într-un final tot în Highgate, dar nu în cimitir, ci la o casă veche şi abandonată, construită în stil gotic, despre care se ştia de mai mult timp că este bântuită.

Sean Manchester a căutat atent prin toate colţurile casei, găsind într-un sfârşit un coşciug în care se afla un cadavru conservat perfect. Fără să ezite, reverendul a vârât o ţepuşă în inima cadavrului, care s-a descompus foarte rapid, fapt confirmat printr-o serie de fotografii făcute chiar în momentul descompunerii. Dar singura dovadă a acestei acţiuni este propria sa mărturie. În 1985, Sean Manchester a publicat o carte despre vampirul din Highgate, în care a precizat şi modul în care a salvat cartierul respectiv de sângeroasa fantomă.

VICTIMĂ
Arestat din cauza fantomei

Preşedintele Societăţii Britanice de Ocultism, David Farrant, a ajuns doi ani după gratii din cauza vampirului din Highgate. Poliţia britanică a considerat că el a declanşat isteria colectivă de atunci. În urma mediatizării excesive a apariţiei oculte, sute de vânători de vampiri au luat cu asalt cimitirul, răscolindu-l în căutarea prăzii şi provocând nenumărate daune. Dovada incriminatoare a fost furnizată de propriile sale fotografii făcute în timpul şedinţelor de ocultism pe care David Farrant le practica îndeosebi noaptea, printre cavouri. Cimitirul Highgate, apărut încă din epoca victoriană, este recunoscut ca unul dintre monumentele turistice cele mai faimoase ale Londrei. Peste 850 de personalităţi odihnesc aici, cea mai reprezentativă fiind Karl Marx.




Sursa articolului>>>