duminică, 15 ianuarie 2012

Povestea unei tinere care arată ca un schelet din cauza unei boli rare

Lizzie Velasquez, o tanara de 23 de ani din Statele Unite, sufera de o boala foarte rara, careia doctorii nu au reusit inca sa-i gaseasca un nume.
Aceata maladie nu a fost descoperita decat la trei persoane din intreaga lume, care oricat ar manca nu reusesc sa se ingrase.
Problemele fetei au aparut inca de cand s-a nascut, aparand pe lume prematur, cu saptamani bune inainte de termen. Ea cantarea putin peste un kilogram, medicii fiind surprinsi ca totusi micuta a reusit sa supravietuiasca. "Am stiut de la nastere ca este diferita. Pielea ei era atat de subtire, incat ii puteai vedea toate venele, iar ea imi incapea in palma", a spus mama lui Lizzie, Rita Velasquez.
Deoarece era subdezvoltata, singurele haine care i se potriveau erau cele ale papusilor din magazine, iar vestile pe care doctorii le ofereau familiei nu erau tocmai placute. Acestia spuneau ca fetita nu va putea merge niciodata si nu va putea vorbi, iar la varsta de doi ani Lizzie arata precum un bebelus de cinci luni. Cu toate ca avea mari probleme, oasele si organele interne i s-au dezvoltat normal, iar specialistii i-au recomandat sa manance cat mai mult, iar meniul ei zilnic este compus acum din chipsuri, pizza, pui, tort, gogosi, inghetata sau tarte.
In urma cu doi ani, tanara cantarea doar 27 de kilograme, cu un ochi nu mai vedea deloc, iar cu celalalt abia mai zarea lucrurile. Cu toate acestea, ea nu si-a pierdut cheful de viata si si-a facut prieteni, care-i sunt mereu alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu